ponedjeljak, 18. srpnja 2011.

Čokoladna krema za torte i kolače


Još jedna univerzalna stvar... :) Čokoladna krema koju možete koristiti u čaši rashlađenu kao desert, za kolače, za torte, za bilo što što vam padne napamet :)

Sastojci:

3 dl mlijeka
2 žlice gustina ili brašna
6 žlica šećera
3 jaja
10 dkg čokolade za kuhanje
25 dkg maslaca ili margarina

Priprema:
Kremu pripremite poput pudinga. Dakle, od cjelokupnog mlijeka odvojite malo, toliko da možete razmutiti šećer i gustin ili brašno, dobro promiješajte da nestanu sve grudice i dodajte u mlijeko. Dodajte jaja, promiješajte pa dodajte natrganu čokoladu za kuhanje. Stavite na vatru i miješajte pjenjačom dok se svi sastojci ne otope i povežu. Kada se počnu pojavljivati mjehurići, kuhajte miješajući dok se ne zgusne, nekih 3-4 minute. Skinite s vatre i ostavite da se ohladi do mlakog.
Umutite maslac ili margarin pjenasto u mlaku kremu.

I to je to! :) Premažite što želite sada s njome ili ju jedite kao desert u čaši! :)

Broj komentara: 8:

  1. Izgleda baš bogato čokoladno, moram isprobati.

    OdgovoriIzbriši
  2. Prvi put sam na tvome blogu i jako mi se sviđa. I baš sam došla na ovu prefinu čokoladnu kremicu :). Odlično i lijepo !

    OdgovoriIzbriši
  3. Predivan ti je blog, sve pohvale mladoj kuvarici od ♥

    OdgovoriIzbriši
  4. Jako fina krema, i onda još servirana u čaši (jako volim dezerte u čaši :D)... Odlično!

    OdgovoriIzbriši
  5. Lepo si servirala, a i ovaj krem je uvek divan :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Ova krema mi se čini divna i jednostavna. Zanima me koliko je čvrsta tj, dali je rjeđa ili gušća, naime mislila sam napraviti samo tanji biskvit ovom kremom ga premazati i na nju najeti šlag. Zanima me dali je krema dovoljno gusta za nešto takvo?

    OdgovoriIzbriši